Kom deg ut-dagen på Losby og åpning av Fiskelaushytta

Arrangement

Dato
1. september 2019 kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Seniorer
Turtyper
Arrangement, Kom-Deg-Ut-Dagen, Komdegut, Åpning, Fiskelausa, Nyhytte
Arrangører
Lørenskog Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turistforeningens nasjonale turdag har også et stort arrangement på Losby i Lørenskog 1. steptember 2019. For Lørenskog Turlag er det en ekstra stor dag ettersom åpningen av Fiskelaushytta, en ny DNT hytte  i Østmarka finner sted på Kom deg ut-dagen. Hytta ligger bare noen kilometer til fots eller på sykkel fra Losby.

Losby i Lørenskog regnes av mange som selve hjertet av Østmarka med sine utrolig flotte friluftsområder og mange tilbud. På grunn av forventet stor tilstrømning av besøkende denne dagen, anbefaler vi alle som har anledning til å benytte buss og ta denne til stoppested "Sørlihavna". Derfra til fots langs Losbylinja (3.5km) inn til Losby. Buss 110 går kontinuerlig 6 ganger i timen fra både Oslo Bussterminal og fra Lillestrøm Bussterminal.  Med bil er det parkering på Sørlihavna utfartsparkering, samt på de to utfartsparkeringene ved Losby. Denne søndagen vil du finne små og store arrangementer ved Losby Besøksgård og ved Fiskelaushytta (DNT) hvor hele familien kan kose seg. Og så kommer selvsagt Turbo og hilser på!

Programmet fra 11-14 inneholder blant annet:

11:00 - SØNDAGSTUR
Se eget arrangement som går via Fiskelaushytta (DNT) slik at man kan delta på åpningen kl. 13.

13:00 - ÅPNING AV FISKELAUSHYTTA (DNT)
En av nystartede Lørenskog Turlag sine store mål var å få på plass en ny tilgjengelig hytte i Østmarka. Bli med på åpningen av ny DNT hytte, bare 3.5 km fra Losby (2.5 km langs sti). Det blir høytidelig åpning med gjester, foredrag, servering og fiskemuligheter for barn. 

Andre steder du møter oss:

  • Losby Besøksgård: Stor stand utenfor Lørenskog Turlags nye forsamlingslokale ved Losby Besøksgård. Turbo er på plass med aktivitet for barna og kart over de ulike aktivitetene i Losbyområdet man kan besøke. Turkafeen er åpen og besøksgården er åpen (avgift). Herfra starter naturstien til Fiskelaushytta.
  • Fiskelaushytta (DNT): Hovedarrangement med natursti som begynner på Losby og går inn til hytta. Spennende og morsomt for store og små. Servering og åpning av den nye hytta. Muligheter for fiske (fiskekort kjøpes på stedet). Foredrag under åpningen.
  • Sørlihavna: DNT sine veivisere er på plass for å vise vei til Losby Besøksgård - fin søndagstur for hele familien langs Losbylinja (3.5 km).

Tidspunkt

Aktivitetene starter kl 11 og avsluttes kl 14.00. Du kan komme når du vil og bli så lenge du ønsker.

Adkomst

Buss: Linje 110 til Sørlihavna, Lørenskog, Akershus. Avganger opp til 6 ganger i timen. Se rutetider på ruter.no. Følg turvei fra Sørlihavna via Losbylinja (3,5km) til Losby Besøksgård.
Bil: Sørlihavna utfartsparkering (gå 3.5km til Losby). Det er også mulig å parkere på Losby utfartsparkering i "dumpa" og ved skytebanen, men her vil det blir svært mye folk så Sørlihavna anbefales. Vær oppmerksom på at det pga brannsikkerhet er strengt forbudt å parkere langs veien inne ved Losby.

Ha med:

Ta på klær og sko etter været. Sjekk YR. Det er lurt å ha med vannflaske og litt mat i sekken. Det er skogsvei (stengt med bom) helt fra Losby Besøksgård via Mønevann til Fiskelausa (3.5km) så her kommer både barnevogner og sykler enkelt frem. Alternativ tar man sti bak Losby Gods og driving rangen til golfbanen, via Endtjern til Fiskelausa (2.5km). Denne flotte stien tar deg forbi koselige vann og fine steder man kan ta en rast.

Generelt:

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men alle barn må ha med en voksen. Eventuelle avgifter for fiskekort og inngang på Losby Besøksgård tilkommer. Arrangementet kan ha presse og fotografer fra DNT og andre medier tilstede. Gi beskjed til en av våre DNT verter om du ikke ønsker å bli fotografert.

Vi gleder oss til å se deg!

Ønsker du å bli medlem i DNT Lørenskog Turlag? Les mer her.

 

Kom deg ut-dagen på Losby og åpning av Fiskelaushytta

Turistforeningens nasjonale turdag har også et stort arrangement på Losby i Lørenskog 1. steptember 2019. For Lørenskog Turlag er det en ekstra stor dag ettersom åpningen av Fiskelaushytta, en ny ...

Kontaktinformasjon: