Mye driv på Kindereggkurs i Lørenskog

Kindereggkurs i regi av Lørenskog Turlag og DNT Oslo og Omegn.
Kindereggkurs i regi av Lørenskog Turlag og DNT Oslo og Omegn. Foto: Jan Gunnar Jakobsen

Trass i en regnfull søndag var det intet å si på engasjementet da nystiftede Lørenskog Turlag holdt sitt første «kindereggkurs». For å utnytte dagen maksimalt var 3 forskjellige kurs samlet til ett og alle deltagere bestod. Dagen var fylt av teori, gruppearbeid, lek, uteaktiviteter og masse tips og innspill til hvordan en skal få deltagere på en trygg og hyggelig tur.

- Jeg er veldig glad for at vi nå er i gang med å utdanne nye turledere, forteller Stig Solberg som er turlederansvarlig i styret for Lørenskog Turlag. Sammen med de svært dyktige instruktørene fra DNT Oslo og Omegn, Kjersti Selseth og Jan Gunnar Jacobsen organiserte han nylig Kindereggkurset som holdt i Lørenskog, nærmere bestemt på Skihytta til Lørenskog Skiklubb ikke langt fra A-hus.

- Et nystartet turlag slik som Lørenskog Turlag er helt avhengig av å ha fokus på utdanne turledere på forskjellige nivåer, forteller Solberg. Derfor var de 17 nye et kjærkomment tilskudd, sier han med et smil. 

Tre kurs i ett

Kindereggkurset inneholder:

  • AKTIVITETSLEDERKURS er et praktisk kurs med aktiviteter rettet mot barn og friluftsliv. Aktivitetslederkurset er et selvstendig kurs for alle som ønsker påfyll og inspirasjon til sitt engasjement i DNT eller Barnas Turlag. Her får du tips til leker og aktiviteter som egner seg for barn.
  • NÆRLEDERKURS er det enkleste turlederkurset i DNTs turlederstige. Her går man gjennom turlederrollen, turplanlegging, bekledning og utstyr og kartforståelse.
  • AMBASSADØRKURS er et teoretisk kurs der du lærer om DNT historie og foreningens virke. Dette kurset skal alle som er frivillige i DNT gjennom.

- Et slikt "kindereggkurs" gir alle disse kursene i ett, forteller Solberg. - Dette vil gjøre en godt skikket til å lede turer for Barnas Turlag og er en intensiv, men hyggelig og morsom dag, forteller han.  

Fortsatt behov for flere turledere

Med oppstart tidlig i 2019 har det vært mye som skulle på plass for det nystartede turlaget. Ikke minst det at de fra første dag hadde nærmere 1700 medlemmer og ble med dette den største frivillige organisasjonen i Lørenskog Kommune skapte mye blest.

- Behovet for flere er der fortsatt så vi kommer til å utdanne enda flere lokalt her hos oss og sentralt i regi av DNT Oslo, forteller Solberg.  

Lørenskog Turlag og DNT Oslo og Omegn arrangerer såkalte "kindereggkurs" for dem som ønsker å bidra som frivillig i DNT. Dette er tre kurs i ett på en dag - et aktivitetslederkurs, et nærturlederkurs og et ambassadørkurs.

Interessert i å bli turleder?

Datoer for nye kurs publiseres av oss og DNT Oslo og Omegn via aktivitetskalenderen. Trykk på knappen nedenfor for å se neste kurs