Skifest på Losby

Lørenskog Skiklubb og Lørenskog Turlag sin felles familiedag på Losby
Lørenskog Skiklubb og Lørenskog Turlag sin felles familiedag på Losby Foto: Hilde Barkenes

Lørenskog Skiklubb fylte 100 år og sammen med Barnas Turlag Lørenskog var det duket for skifest på Losby denne flotte søndagen. Ikke rart at nærmere 100 barn tok turen i finværet.

- Vi har et flott jubileumsprogram gjennom hele 2019, kan nestleder i Lørenskog Skiklubb Anne-Marte Solberg fortelle der hun stråler foran alle barnene som har tatt turen til akebakken ved Losby Besøksgård. Sammen med nystartede Lørenskog Turlag var det duket for en ordentlig skifest med poster der barna fikk utfolde seg på siste resten av snø. - Tidligere i år har 100årsjubileet bestått av Vinternatt i Lørenskog og har arrangert tradisjonsrik sprintstafett under Madshussprinten. Nå er det rulleskirenn og folkefest 7. september som er neste 100 års markering, forteller Solberg.

Nærmere 100 barn møtte opp under arrangementet som takket være iherdig nattejobbing fra Lørenskog Kommune sin preppemaskin lot seg gjennomføre i akebakken. - For oss i nystartede Lørenskog Turlag er det naturlig å gå sammen med de viktigste frivillige organisasjonene i kommunen, forteller Stig Solberg som er turlederansvarlig i styret for Lørenskog Turlag. - Med så mye flott frivillighet som Lørenskog Skiklubb har hatt gjennom 100år, er det utrolig morsomt å bli invitert til å feire med dem.

Foruten å få prøve seg i hopp, skicross, langrenn og slalåm ble det satt frem varme griller og servert varm saft. - Vi er veldig stolte over den flotte 100 årsmedaljen som alle som gjennomførte postene fikk utdelt, kan Anne-Marte Solberg fortelle. Og det manglet ikke på godt humør blant deltakerne noe som går frem av bildene som Lørenskog Turlags fantastiske fotograf, Hilde Barkenes (@hildebarksfoto)  har tatt nedenfor.


Lørenskog Skiklubb har ca 500 aktive utøvere og er Lørenskog kommune sin eldste eksisterende frivillige organisasjon. Klubben har aktivitet for barn og unge hele året ut fra forskjellige steder i kommunen. Skifesten var et samarbeid mellom skiklubben og nystartede Lørenskog Turlag.
Skifest og familiedag på Losby i anledning Lørenskog Skiklubb sitt 100års jubileum.
Skifest og familiedag på Losby i anledning Lørenskog Skiklubb sitt 100års jubileum. Foto: Hilde Barkenes