Stor oppslutning om kveldsturer

God stemning på tirsdagstur med Lørenskog Turlag
God stemning på tirsdagstur med Lørenskog Turlag Foto: Håvard Larsen

Smilet satt løst under Lørenskog Turlag sin første tirsdagstur på kveldstid. I overkant av 20 deltakere hadde møtt opp på Sørlihavna for å ta turen mot Nesåsen - Feiringveien - Løkenåsen

- Vi er kjempeglade for den positive mottakelsen som det nye turprogrammet vårt har fått, forteller aktivitetsansvarlig i Lørenskog Turlag, Arnhild Olsen. Sammen med 24 andre Lørenskoginger og lokale turledere var hun på plass under den første tirsdagsturen som turlaget arrangerte. - Vi har lagt vekt på å få til et bredt tilbud til mange grupper, forteller Olsen som viser til at det arrangeres turer både på dagtid, kveldstid og i helgene. - Som en organisasjon med fokus på folkehelse, er det viktig for oss at terskelen blir lav for å delta, forteller en smilende Olsen.

Alltid på jakt etter flere turledere

Lørenskog Turlag ble stiftet i januar og har allerede nærmere 1700 medlemmer i Lørenskog. Det gjør organisasjonen til den største frivillige aktøren i kommunen, noe som mange har lagt merke til. - De første månedene har vi hatt fokus på opplæring av nye turledere, forteller turlederansvarlig Stig Solberg. - Det er vi avhengig av for å kunne tilby gode turer med kvalifiserte turledere. Vi er fortsatt på jakt etter flere som kunne tenke seg å ta vårt kurs for nærturledere og bidra til at vi kan øke aktivitetsnivået, forteller Solberg som ber alle som er interessert henvende seg til turlaget.

Tirsdag ikke tilfeldig

- I områdene rundt Lørenskog er der allerede en del turgrupper, så valget av tirsdag som primærdag for både tur på dagtid og kveldstid er ikke tilfeldig, forteller Arnhild Olsen. - I tillegg har vi litt lengre søndagsturer for dem som kunne tenke seg å tilbringe søndagen i det fri sammen med oss.

Flere frivillige trengs

På spørsmål om der kommer flere aktiviteter inn i kalenderen, smiler hun. - Vi har utrolig mange spennende planer i det lille styret vårt, men trenger helt klart flere frivillige for å realisere disse. Spesielt er vi på jakt etter flere til å bidra inn mot Barnas Turlag Lørenskog, mot vår gruppe med fokus på integrering og selvsagt også flere turledere som Stig var inne på, forteller Olsen. 

Ikke bare tur, men også en god kopp

Lørenskog Turlag jobber tett med Lørenskog Kommune på mange områder. Med åpningen av den nye Veiviseren kafe og møteplass i Lørenskog Hus er turlaget også i gang med å få på plass et samarbeid. - Vi synes ideen med "Skravlekoppen", dvs. en kopp man kunne velge i kafeen for å indikere at man var interessert i å prate litt med andre, var en kjempegod ide. Derfor har vi i samarbeid med Lørenskog Kommune fått på plass "Turkoppen", en kopp som skal signalisere at man gjerne tar en liten turprat med gamle og nye venner, forteller Solberg som ikke utelukker at det blir egne "Turkopp" dager hvor turlaget er på plass med litt av hvert.