Turgrupper på dagtid er populært

Turer på dagtid er populært - En flott gjeng på Aktiv i 100 tur i regi av Lørenskog Turlag
Turer på dagtid er populært - En flott gjeng på Aktiv i 100 tur i regi av Lørenskog Turlag Foto: Hilde Rennan

- For en utrolig hyggelig gjeng, forteller turleder Hilde Rennan når vi møter henne etter første turlagstur på dagtid med Aktiv i 100 i regi av Lørenskog Turlag.  19 tobeinte og 3 firbeinte var med under den to timer lange turen i det flotte været.


- For meg var dette en litt spesiell tur, forteller Hilde som selv er bosatt på Fjellhamar. Hun er en av de nyutdannede turlederne som for første gang fikk prøve seg i rollen under ukens tirsdagstur. - Motivasjonen min for å melde meg som frivillig i Lørenskog Turlag var i stor grad å få oppleve flere turer i nye områder, forteller Rennan. 

Erfaring og kunnskap godt tatt imot

Sammen med med den erfarne turlederen Anne Berit, loset de tre turlederne deltakerne gjennom tur på både sti og vei. - Jeg legger merke til hvordan erfarne turledere har forberedt seg godt noe som gir ekstra god stemning under fellesturene, forteller Rennan. - Underveis på turen fortalte hovedturleder Anne Berit litt om de ulike stedene vi gikk forbi, noe deltakerne virket som de satte pris på. 

- Vi er utrolig stolte over at vi nå er i gang med våre nye nærturledere, forteller Stig Solberg som er turlederansvarlig i Lørenskog Turlag. - Vi trenger mange flere frivillige for å gjøre Lørenskog Turlag stort og aktivt, sier Solberg som oppfordrer folk til å ta kontakt enten de ønsker å bidra i dugnadslag på ulike hytter, rydde stier, hjelpe styret med små ærend på dagid, være med å bidra inn i arrangementer eller begynne som turleder. - Oss når du nesten hele døgnet gjennom Facebook, e-post eller telefon, forteller Solberg med et smil.

Aktiv i 100 - et tilbud til voksne og seniorer

Aktiv i 100 er et prosjekt der DNT og Røde Kors samarbeider om å drive turgrupper for voksne/eldre i nærmiljøet, med mål om å skape sosial og fysisk aktivitet for voksne/eldre og å redusere ensomhet i denne målgruppen. Turene er enkle gåturer i nærmiljøet, som har et fast oppmøtetid -og sted, ingen deltakeravgift og et tempo, terreng og distanse tilpasses gruppen slik at alle kan delta. Turene har alltid turledere som er kjent i området.  

- For Lørenskog Turlag er Aktiv i 100 et godt tilbud til både vår seniorsatsning, men også alle dem som kunne tenke seg turer på dagtid, forteller kommunikasjonsansvarlig Jon Christopher Knudsen i Lørenskog Turlag. - Vi jobber aktivt med aktivt for å rekruttere flere fra målgruppen og sørge for at tilbudet er inkluderende og at nye deltakere blir sett og ivaretatt, forteller Knudsen. Han tenker da spesielt på at tempo og distanse blir tilpasset slik at alle deltagere kan være med, uavhengig av fysisk form. 

Blandet gjeng

- Jeg tror nok vi hadde med oss mange pensjonister, men også folk fra førtiårene og opp til slutten av av 60-årene, forklarer Rennan som selv er tidlig i førtiårene. - Vi stoppet ca halvveis for en liten pause der man kunne ta seg en bit av medbragt matpakke.  Gruppa delte seg litt på tempo naturlig, men samlet seg ved pause og når det skulle fortelles om de ulike stedene. - Denne gangen var vi ute i overkant av to timer, forteller hun som ser frem til nye turer med Lørenskog Turlag.

Lyst å bli med på tur? Se turprogrammet eller aktivitetskalenderen for alle våre tilbud.


Tirsdagsturen i Lørenskog Turlag går kl. 11:00 fra Ekerud, innerst i Bjørndalen. Turen inngår som en del av Lørenskog Turlag sitt Aktiv i 100 engasjement og er åpen for alle - uavhengig av om man er medlem eller ikke medlem. Turene bestemmes ut fra vær og forhold. Det kreves ingen påmelding for å delta. Du finner mer informasjon om tilbudet i vår turkalender.