Topp turtirsdag

Foto: Ingunn Fjeld

Nærmere førti Lørenskoginger deltok under turlagets «supertirsdag» med to fellesturer på samme dag. Søndag førstkommende er det tid for "Blåveistur" fra Losby. Her ventes det at mange tar turen.

Tirsdag er i ferd ned å befeste seg som den store turdagen i Lørenskog skal vi tro de stadig større deltakertallene fra Lørenskog Turlag. Ikke bare har man en tur på dagtid med Aktiv i 100 gruppen, men også på kveldstid har man en populær nærtur som denne gang gikk fra Østbytunet til Blåtjern (7km).

- Det er utrolig trivelige turer forteller en kvinne i sin beste alder, som foretrekker å holde navnet sitt av trykk. - Kombinasjonen av å gjøre noe sosialt, utforske nye områder og ikke minst få beveget på seg er helt genialt, sier hun med et stort smil.


Også god oppslutning om turer på dagtid

- Vi synes det er veldig god tilstrømning også på våre faste formiddagsturer, forteller turlederansvarlig Stig Solberg i Lørenskog Turlag. Denne tirsdagen tok gjengen turen fra Ekerud via blåstien til Mariholtet i varmt og fint vårvær. - Vi har god bemanning av turledere på disse turene så vi ta imot flere etterhvert som folk blir oppmerksomme på turene, forteller Solberg.

Morsomt med åpning av ny hytte

Om ikke mange ukene er det duket for en aldri så liten premiere i Østmarka. Da åpnes nemlig Huldreheim, en ny flott hytte på Rælingen siden av Østmarka. Det markeres med åpningstur fra Sørlihavna og ikke minst Barnas Turlag tur fra Rælingen siden.  - Vi opplever godt med besøk på våre eksisterende hytter i Østmarka, forteller kommunikasjon og markedsansvarlig Jon Christopher Knudsen i Lørenskog Turlag. Han legger til at spesielt «Stallen», den nye hytten vegg i vegg med Røyrivasskoia er godt belagt. - Vi jobber kontinuerlig med å utvide tilbudet vårt i Østmarka og håper selvsagt at vi om ikke altfor lenge også kan få til tilsvarende åpninger som den vi skal ha på Rælingen siden, legger han til. Arrangementsinfo om åpning av ny hytte finnes i turkalederen.

Søndagstur i blåveisens navn

- Jeg gleder meg spesielt til søndagsturen som vi har kalt "blåveistur", forteller aktivitetsansvarlig i turlaget, Arnhild Olsen. Den finner sted søndag førstkommende (28/4/19).  Denne turen går fra Losby til Tonekollen. Første del av turen 6-7 km - inn til Lagmannspytten går på grus - deretter er det skogssti innover i Østmarka naturreservat. - Det er litt bratt opp til Tonekollen, men på toppen er det flott utsikt, forteller Olsen. - Lia opp til Tonekollen er på denne tid av året full av vakker blåveis. Retur samme vei tilbake.

Tilsammen er turen på ca 19-20 km.  Turene passer for voksne, ungdom og seniorer som ønsker å være med på en langtur. Turen går fra Utfartsparkering på Losby, kl. 10:30 og man regner å være tilbake før 15:30.