Nye pantepostkasser - Støtt LØRENSKOG TURLAG  med panten!

Et titalls butikker i Lørenskog og Lillestrøm har fått pantepostkasser fra Lørenskog Turlag
Et titalls butikker i Lørenskog og Lillestrøm har fått pantepostkasser fra Lørenskog Turlag Foto: Jon Christopher Knudsen

Har du lagt merke til at et titalls butikker i Lørenskog og Lillestrøm har fått på plass postkasser ved panteautomaten der folk har anledning til å støtte Lørenskog Turlag sitt arbeid for aktiviet, folkehelse og enkelt friluftsliv for alle? Et godt samarbeid med lokale bedrifter som Ragn-Sells og lokale kjøpmenn fra Meny, Coop Mega, EXTRA, REMA 1000, Bunnpris og Kiwi har muliggjort denne satsnigen.

Butikksjef ved Meny Triaden, Marius Hoberg, sammen med Marked- og Kommunikasjonsansvarlig Jon Christopher Knudsen i Lørenskog Turlag
Butikksjef ved Meny Triaden, Marius Hoberg, sammen med Marked- og Kommunikasjonsansvarlig Jon Christopher Knudsen i Lørenskog Turlag Foto: Knut Tokstad

Det var Meny på Triaden som var første butikk som fikk montert pantepostkasse. - Som butikk er vi opptatt av å støtte opp om frivillige organisasjoner lokalt i kommunen, forteller en smilende butikksjef Marius Hoberg ved Meny Triaden. Han er langt fra alene om å støtte opp om dette initiativet. Så langt har over 10 kjøpmenn fra Lørenskog Turlag sine nærområder takket ja til å bli med på dette initiativet og fått montert postkasse eller knapp på automat til å donere pant. - DNT har en sterk posisjon i hele landet med sitt arbeid for folkehelse og friluftsliv og sine over 300 000 medlemmer landet over. Vi er kjempeglade for at så mange bedrifter ønsker å samarbeide med oss som fra stiftelsen i januar er største frivillige aktør i kommunen med i underkant av 2000 medlemmer, forteller Jon Christopher Knudsen.

Første kunde støtter Lørenskog Turlag med pantelappen
Første kunde støtter Lørenskog Turlag med pantelappen Foto: Jon Christopher Knudsen

Kjøpmenn fra hele kommunen støtter Lørenskog Turlag

Først ute var Meny kjeden og butikkene ved Triaden og Rasta.  REMA 1000 på Metro var den første med en elektronisk donasjonsknapp og sålangt den eneste med denne løsningen. Ikke mange dagene etter var pantepostkassene hos Coop på plass som deltar med sin Mega butikk på Metro og sine EXTRA butikker på Finstadjordet, Løvenstad og Triaden. Samtidig kom også KIWI Nordbyhagen (ved A-hus) på plass, REMA1000 sine butikker på Skårer, i Lillestrøm Kanalveien og Lørenskog Stasjonsby og Bunnpris med butikken på Skårer. - Jeg er imponert over den positive responsen vi har fått fra alle kjøpmennene, forteller Knudsen som også berømmer sine gode frivillige medarbeidere i markeds- og kommunikasjonsgruppen i turlaget for deres innsats denne våren. - Uten våre frivillige i turlaget som har jobbet med bedrifter i hele kommunen, hadde dette ikke vært mulig.

Ragn-Sells med på laget 

- Da vi diskuterte i gruppa vår hvem vi ville ha med som sponsor for pantepostkasseprosjektet, var det naturlig å gå til hjørnesteinsbedriften Ragn-Sells først, forklarer Knudsen. Og med slagordet "En del av kretsløpet" var pantepostkasseprosjektet midt i blinken for dem. - Vi opplever i stor grad at bedrifter ønsker å bidra, men få har vært så positive som Ragn-Sells forteller Knudsen.  Bedriften har i mange år utmerket seg som en viktig støttespiller til frivillige organisasjoner i kommunen. I tillegg til Ragn-Sells har også Fjellhamarbedriften X-Ide Media bidradd til realiseringen av prosjektet.

Ragn-Sells støtter Lørenskog Turlag. Her ved Raymond Borgersen og markedsmedarbeider i turlaget Knut Tokstad
Ragn-Sells støtter Lørenskog Turlag. Her ved Raymond Borgersen og markedsmedarbeider i turlaget Knut Tokstad Foto: Nicolaas Kuipers

De første donasjonene er på plass

- Jeg tok runden på torsdag og selv om tilbudet er helt nytt var allerede 800kr på plass, forteller Toril Bakken Årnes som er frivillig i turlagsgruppen som kaller seg selv "Ordne-og-fiksegruppen" i Lørenskog Turlag. Hun har meldt seg som frivillig i denne gruppen ettersom hun har litt tid på dagtid innimellom til å gjøre små oppdrag. Pengene går til Lørenskog Turlag sitt frivillige arbeid for folkehelse og friluftsliv i kommunen. Det kommer godt med i disse dager når man har prosjekter slik som den nye hytten på Fiskelausa, opprusting av bygninger ved Losby Besøksgård og ikke minst utgifter i forbindelse med de mange aktivitene turlaget arrangerer som er gratis for deltakerne m.m. 


Besøk en av disse butikkene for å donere panten din

Disse kjøpmenne støtter Lørenskog Turlag og har postkasser eller donasjonsknapp for å donere panten din til Lørenskog Turlag:

 • Bunnpris Skårer 
 • Coop Mega Metro
 • EXTRA Finstadjordet
 • EXTRA  Løvenstad
 • EXTRA Triaden
 • KIWI Nordbyhagen
 • Meny Rasta
 • Meny Triaden
 • Rema1000 Lørenskog Stasjonsby
 • Rema1000 Metro - med en elektronisk donasjonsknapp (ikke postkasse)
 • Rema1000 Skårer


Lyst å bidra som frivillig til Lørenskog Turlag - registrer deg i vårt frivillighetsregister.

Lyst å bidra som bedrift med postkasse eller som støttespiller - ta kontakt med oss.