Tur på dagtid med mye driv

Godt humør på Aktiv i 100 tur i Østmarka
Godt humør på Aktiv i 100 tur i Østmarka Foto: Anne Berit Johnsen

Tema for dagen var "på nye stier til/fra Mariholtet" og turlederne Vidar, Kari, Laila og Anne Berit sørget for turen innfridde denne flotte tirsdagen.

Aktiv i 100 turene på dagtid er blitt en suksess i Lørenskog Turlag. Tirsdager har man hatt et fast sted hvor man møtes, nærmere bestemt på Ekerud parkeringsplass og et tilbud til alle som har ønske om tur på dagtid.

- Det har vært viktig for oss at vi i vårens turprogram har kunnet tilby turer også på dagtid, forteller aktivitetsansvarlig i Lørenskog Turlag - Arnhild Olsen. Sammen med resten av styret og en engasjert turledergruppe har hun regi på de mange turene som Lørenskog Turlag tilbyr i lokalområdene.

Denne tirsdagen før sommerferien var temaet "på nye stier til/fra Mariholtet". Alt fra bratte og litt kronglete stier til flat skogsvei ble tilbakelagt i godt humør. "Trillestia" (skiløype) til Igletjern etterfulgt av lysløypa og en snarvei (bratt sti) til Mariholtet ble benyttet. Tilbaketuren ble det snarveier (småstier), lysløype, mindre skogsvei og til slutt med sti bratt opp til Sæteråsen og fin sti over åsryggen og ned til Ekerud.  Totalt 8 km og litt i overkant av 3 timer inkludert matpause. Turen ble godt mottatt som en veldig variert tur.

- Til høsten er det ny runde og vi utvider tilbudet basert på det vi klarer å få til av nye turledere som har vært utdannet utover våren, forteller Olsen. I mellomtiden går ønske om god sommer ut til alle, avslutter hun.

Godt humør på Mariholtet under Aktiv i 100 tur med Lørenskog Turlag
Godt humør på Mariholtet under Aktiv i 100 tur med Lørenskog Turlag Foto: Anne Berit Johnsen