Starter trilleturlag i Lørenskog

Interessen har vært stor for nytt trilleturlag i Lørenskog
Interessen har vært stor for nytt trilleturlag i Lørenskog Foto: Kjerstin Mølster Hansen

Lørenskog Turlag får stadig flere tilbud. Nå samler de mødre og fedre i permisjon til trilleturlag hver tirsdag kl. 10.

Den Norske Turistforening vokser stadig og i Lørenskog har det grodd skikkelig det siste året, etter at Lørenskog Turlag ble stiftet i januar. Det siste tilskuddet til tilbudet i kommunen er rettet inn mot foreldre i permisjon og har fått navnet "trilleturlag". Det var mamma Kjerstin Mølster Hansen (med Mats) som tok kontakt med Lørenskog Turlag og dro det hele i gang.

- Vi var overveldet over responsen da Lørenskog Turlag gikk ut til sine medlemmer og interessenter med spørsmål om noen var interessert i et trilleturlag, forteller Mølster Hansen. - Og at så mange ville være med å hjelpe det hele i gang var veldig bra, sier hun med et smil. Hun tenker da på Annette Skillingsås, Elin Kvale, Eilen Bøe Wethal og Ina Hjellet som alle har meldt seg til den lille arbeidsgruppen som har jobbet med initiativet.

- Basert på undersøkelsen har vi besluttet at vi går tur hver tirsdag kl. 10.00. Annenhver gang lett tur, annenhver gang lenger/mer krevende, forteller Mølster Hansen. - Lett tur anser vi å være ca fem km, lenger tur er ca 10 km eller mer krevende terreng.

Det nystiftede "trilleturlaget" legger opp til pause på alle turer og planlegger for å gå tur uansett vær så lenge gradestokken ikke viser kaldere enn minus 10 grader. - Vi tar sikte på at turene starter et sted det er mulig å dra til med kollektivtransport. Enkelte av turene kommer til å avsluttes hos Veiviseren i Lørenskog hus. Lørenskog Turlag har allerede flere initiativer i samarbeid med nettopp Veiviseren på Lørenskog Hus.

Lyst å bli med?

Ny facebook gruppe "Lørenskog Turlags Trilleturlag" er nå opprettet hvor folk kan søke opp og bli med. Her legger vi ut informasjon om turer og arrangementer, forteller Kjerstin Mølster Hansen.

Allerede planer for de første turene

Arbeidsgruppen har jobbet godt og kommet frem til flere turer allerede:

  • 01.10 Rundt Langvannet, med avslutning hos Veiviseren 
  • 08.10 Sørlihavna- Losby - Sørlihavna
  • 15.10 Østbytunet - Østbyputten
  • 22.10 tur utgår pga babydag
  • 29.10 Rundt Langvannet med avslutning hos Veiviseren
  • 05.11 Ellingsrud - Mariholtet - Ellingsrud
  • 12.11 Sandbekken - Åmotsdammen - Sandbekken


Andre aktuelle turer man ser på er Sagstien, Losby-Mønevann-Fiskelausa,  Fjellhamar- Bråteskogen-Strømmen-Fjellhamar, Flomvollen Lillestrøm, Lysløype Liastua Stovner/Vestli og Elveparken.

Skrevet av Jon Christopher Knudsen 17. september 2019