Tar initiativ til Grønn Fredag

Nathalie og Astrid er blant initiativtakerne til Grønn Fredag i Lørenskog
Nathalie og Astrid er blant initiativtakerne til Grønn Fredag i Lørenskog Foto: Jon Christopher Knudsen

- Jeg er sikker på at det finnes mye sports- og friluftsutstyr som kastes eller ligger ubrukt i skap og bod, og det vil vi gjøre noe med, forteller Nathalie Seim Knudsen. Sammen med DNT ung Lørenskog og Veiviseren på Lørenskog Hus har hun tatt initiativ til å arrangere ♻️ Grønn fredag på Lørenskog Hus 29. november.

Grønn fredag er DNT sin nasjonale byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp. Det er første gang Lørenskog Turlag arrangerer dette lokalt og de har fått med seg Veiviseren på Lørenskog Hus til arrangementet.

- Vi synes dette var et så utrolig bra tiltak, og sa ja til å være med på dette med en gang, forteller Carina Loe Ekrem ved Veiviseren på Lørenskog Hus. Den 29. november, samme dag som Black Friday, inviterer DNT ung-grupper over hele landet deg til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær et nytt og forlenget liv, i stedet for å kjøpe nytt. Utsikten blir jo ikke finere med en ny jakke. I Lørenskog finner arrangementet sted på Lørenskog Hus på ettermiddag og kveld den 29. november 2019.

Enkelt konsept

- Du velger selv om du vil bytte, gi bort eller selge. Skal du selge må du huske å hente tingene dine etter arrangementet samme kveld, sier Nathalie Seim Knudsen. Skal du BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det, leverer du inn noe og får muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for i samme prisklasse. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det.

- Til dem som selger stiller vi med merkelapper som du merker produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger, forteller Seim Knudsen. - Du bestemmer prisen selv. Vi har fått tilbakemelding fra andre steder at de som setter prisene lavt, har størst sjanse for å få solgt tingene sine, men vi håper selvsagt at mange også benytter seg av muligheten til å bytte eller gi bort, forteller hun.

Trenger flere unge til å hjelpe til

- DNT Ung i Lørenskog er helt i startfasen så vi har ikke mange frivillige og har derfor fått litt hjelp av de andre gruppene i DNT Lørenskog til arrangementet, forteller kommunikasjonsansvarlig i Lørenskog Turlag, Jon Christopher Knudsen. Jeg håper også at flere unge som Nathalie og Astrid har lyst å delta som frivillig på arrangementet, sier han og oppfordrer alle som kunne tenke seg å bidra noen på fredag ettermiddag og kveld den 29.11 om å melde seg til via e-post: lorenskogturlag@dntoslo.no


Kort om arrangementet

Dato: Fredag 29.11.19 fra 17 - 19:30
Innlevering i forkant: Er mulig - mer info følger.
Henting av ting man vil ha tilbake må skje samme kveld fra 19:30 til 20:30. Resten blir gitt til BUA eller Fretex.
Sted: Lørenskog Hus

Link til arrangement: https://www.dnt.no/aktiviteter/114822/875362/

Link til facebookside: https://www.facebook.com/events/477455502871070/


Grønn fredag på Friluftshuset!
Grønn fredag på Friluftshuset! Foto: EIvind Haugstad Kleiven