Mange godbiter på Grønn Fredag

Ungdommene fra Rasta Skole var godt representert under Grønn Fredag Lørenskog
Ungdommene fra Rasta Skole var godt representert under Grønn Fredag Lørenskog Foto: Hilde Barkenes

Kunstsalen på Lørenskog Hus var full av friluftsklær og friluftsutstyr da Lørenskog Turlag og Veiviseren på Lørenskog Hus inviterte til Grønn Fredag bruktmarked på selveste Black Friday. Selv om de store mengdene med folk lot vente på seg, fikk de som var innom med seg noen virkelige godbiter.

- Det var gøy å se at så mange bidro med både fine gi bort utstyr som fikk nytt liv og så mange billige bruktgjenstander, sier initiativtaker Nathalie Seim Knudsen. Sammen med venninnene Astrid, Celine og Aurora og resten av de frivillige fra Lørenskog Turlag organiserte de dette bruktmarkedet. - Fine Norrøna jakker, nesten ubrukte tursko og gi-bort bordet gikk først, forteller Seim Knudsen. 

Godt samarbeid med kommune og bedrifter

Grønn Fredag er DNT Ung sitt nasjonale byttemarked for friluftsutstyr og friluftsklær og det var første gang man i DNT Lørenskog arrangerte dette. Kommunikasjons og markedsansvarlig Jon Christopher Knudsen er imponert hvordan bedrifter og Lørenskog Kommune støttet opp rundt arrangementet. - Vi har i lang tid hatt et tett og godt samarbeid med Lørenskog Kommune sin organisasjon Veiviseren - Lørenskog hus og de har virkelig stilt opp for oss på dette arrangementet også, forteller Knudsen. Gjennom sitt service punkt og kafe i første etasje på Lørenskog Hus har man kunne levere inn utstyr i forkant som var til salgs eller skulle gis bort på selve bruktmarkedet. Også Metro Senteret stilte opp på selveste Black Friday. - Metro har jo en klar familieprofil og var svært velvillige da vi manglet en del utstyr til arrangementet, forteller Knudsen som er imponert over lokalt engasjement i kommunen.

Ønsker å utvide Lørenskog Turlag mot barn og unge

Som største frivillige organisasjon i kommunen når Lørenskog Turlag ut til store deler av befolkningen. Selv om man har fått til mye på sitt første år, har Vidar Thorsvik fremdeles høye mål for 2020. - Vi er i gang på hytter, på aktiviteter, inn mot senior og på kurssiden, men mangler en engasjert gruppe som retter seg mer mot barn- og ungdom, forteller Thorsvik. - Akkurat nå har vi ute en frivillig stilling som leder for Barnas Turlag Lørenskog, og håper vi kan få flere frivillige på plass til å støtte dette initiativet, forteller han som oppfordrer folk til å registrere seg som frivillig i turlagetLørenskog Turlag er et turlag i DNT Oslo og Omegn med i underkant av 2000 medlemmer i Lørenskog. Gjennom en aktiv base av omlag 50 frivillige og turledere samt et styre på 7 personer organiserer de hundrevis av turer i nærområdet hvert år, tilbyr kurs, bygger og drifter hytter i Østmarka, rydder og merker stier samt tilbyr befolkningen et bredt spekter av store folkehelsearrangementer gjennom året.  

Grønn Fredag er DNT sin nasjonale byttedag for friluftsutstyr og friluftsklær. Over hele landet arrangeres det en rekke byttemarker som oppfordrer folk til å gi nytt liv til brukt utstyr.