Ny frivillighetsgeneral i Lørenskog

Jørn Larsen, ny frivillighetskoordinator i DNT Lørenskog, har alltid et smil på lur.
Jørn Larsen, ny frivillighetskoordinator i DNT Lørenskog, har alltid et smil på lur. Foto: Privat

Han er vant til lange innspurter og er en mann av mange fasetter, fotograf Jørn Larsen, som nylig tok stillingen som frivillighetskoordinator i Lørenskog Turlag.

Lørenskog Turlag er knappe året gammel, men opplever sterk vekt og ønske lokalt om større program. Da trengs det en basis av frivillige som står sammen om å realisere planene, noe den nyvalgte frivillighetskoordinatoren, Jørn Larsen, vil få ansvar for.  - Da jeg så utlysningen av stillingen som frivillighetskoordinator skjønte jeg at det kunne være noe for meg, forteller Larsen som med utdanning og jobb innen IT har gjort helomvending i livet og startet som fotograf. - En av innsiktene da jeg byttet karriere var å lytte mer til hjertet, noe dette valget også reflekterer forteller Larsen. Sammen med sin samboer flyttet de nylig til Lørenskog og fant raskt frem til Lørenskog Turlag. 

Vokste opp med turlivet

Larsen er ingen nybegynner i utendørs. - I det siste har jeg blitt hekta på langdistanseløp, forteller Larsen som tilbrakte sine barndomsår på Nesodden utenfor Oslo. Sammen med sin 3 år eldre bror og hunden Pelle, vokste han opp på en tid der den beste leken man hadde veldig ofte ble kalt «ute». Som 6-åring begynte Jørn å trekke ut i skogen sammen med speidergruppen som storebroren var del av, og som 8-åring var han fast inventar i Fagerstrand Speidergruppe. En kraftig pollenallergi var nok ikke en ideell match med turlivet, men dette lot han seg aldri stoppe av.

Speideren - en god introduksjon

- Over 25 år i speideren, hvorav 15 som leder for tropp- og roverlag, har gitt meg mange gode opplevelser, forteller Larsen. Han forteller om alt fra rolige bål-turer i skogen til ekstremturer med nedgraving i snøhuler og toppturer på ski midtvinters. Når Jørn blir spurt om sitt forhold til tur svarer han: - Selv om jeg trives best på de tøffe og harde turene så hindrer det ikke meg fra å delta på de «lettere» godturene heller. Det siste året har Jørn brukt mye av tiden i marka i og rundt Oslo sammen med sin faste turkamerat, konen Noor. Jørn kan notere seg 21 døgn ute i hengekøye dette året. Et tall som etter planen skal dobles neste år.
- Å våkne under åpen himmel til soloppgang er den følelsen som gir meg mest ro i sjelen og noe av det jeg setter høyest her i livet.

Livsløpsansvarlig 

- Jeg har tro på god kommunikasjon og at vi raskt finner ut hva folk kan tenke seg å bidra med, forteller Larsen som er ansvarlig gjennom hele livsløpet fra man melder seg som frivillig til man ikke lengre kan bidra. Blant de 67 frivillige vi i dag har registrert, forsøker jeg så godt jeg kan å få dialog slik at jeg vet hvem som liker å bidra med hva, forteller han som synes det er moro at det tikker inn noen nye frivillighetsregistreringer hver eneste uke. - Målet er at vi i første omgang har 10% aktive frivillige i forhold til medlemsmassen i Lørenskog totalt, et mål han snart er halvveis til. - Og så håper jeg at folk tar kontakt med meg dersom de ønsker å ta et initiativ eller bidra mer, avslutter han.