Nesten 2000 på Kom deg ut-dagen

Det var mye folk i Rådhusparken da DNT Lørenskog Turlag arrangerte Kom deg ut-dagen i Lørenskog
Det var mye folk i Rådhusparken da DNT Lørenskog Turlag arrangerte Kom deg ut-dagen i Lørenskog Foto: Vidar Thorsvik

- Aldri har vi sett så mange på et DNT arrangement i vår regi, sier en oppstemt leder for Lørenskog Turlag. Sammen med et tyvetalls frivillige tok han imot nesten to tusen mennesker i løpet av søndagen.

Lørenskog Turlag har akkurat feiret ett år og har allerede rukket å bli lagt merke til i Lørenskog. Som største frivillige organisasjon er det vanskelig å ikke ha lagt merke til dem gjennom 2019. Kom deg ut-dagen er en nasjonal folkehelsedag som arrangeres av Den Norske Turistforening (DNT) over hele landet, to ganger i året. I fjor hadde man vinterarrangementet på Losby, mens i 2020 var dette flyttet til Rådhusparken i et vær som nesten var litt vårlig.

Opptatt av tilgjengelighet

- I år var vi ekstra opptatt av at arrangementet skulle være enkelt å komme til, forteller prosjektleder for KDU, Siv Røkke. Sammen med mellom 20 og 30 frivillige fra turlaget samt små og store frivillige foreninger laget de en spennende dag for små og store i det flotte vinterværet. - Rådhusparken har mye å tilby, og vi ønsket å vise at enkle men moro aktiviteter passer for alle, forteller Røkke. Hun tenker da på kaste ball på bokser, tautrekkingskonkurranse og turtipp som var noen av aktivitetene denne dagen.

Jevnt besøk hele dagen

Det gikk med over 1000 pølser i tillegg til pinnebrød som DNT hadde fått sponset inn til arrangementet. I tillegg fikk de fleste en liten gave som var en praktisk grillpinne, så lenge man hadde beholdning av dette. - Heldigvis virket det som mange fulgte oppfordringen og tok seg til arrangementet til fots, med kollektivt eller ved å parkere på Metro, forteller Thorsvik som leder turlaget. - Da unngikk vi de store trafikale problemene man av og til har opplevd andre steder.

Mange vil bli medlem

- Turlaget vårt er jo nytt og siden vi får mye av bevilgningene basert på medlemstall, håper vi mange benyttet anledningen til å melde seg inn eller fornye medlemskapet sitt denne dagen, forteller Thorsvik som fikk mange spørsmål rund dette gjennom dagen. - Spesielt det at vi nå har fått i gang et Barnas Turlag Lørenskog har ført til at flere barnefamilier blir medlem, forteller han. - I tillegg har man selve dagen og fem til midnatt 03.02 et spesialtilbud hvor man får tilsendt en TURBO bamse i posten om man melder seg inn, forteller Thorsvik som oppfordrer alle til å benytte dette fine tilbudet

BUA - friluftsutstyr til alle

En av de nye samarbeidspartnerne i år var BUA Lørenskog Kommune. Mange vet fortsatt ikke at man kan låne gratis ski og annet friluftsutstyr i 7 dager hos BUA som er åpent 3 dager i uken. Tilbudet er for alle og butikken til BUA er rett ved parkeringsplassen på Kjenn Bad.


BUA Lørenskog låner gratis ut friluftsutstyr til alle og var en av samarbeidspartnerne under Kom deg ut-dagen.
BUA Lørenskog låner gratis ut friluftsutstyr til alle og var en av samarbeidspartnerne under Kom deg ut-dagen. Foto: Jon Christopher Knudsen