DNTutstilling på Strømmen

Utstilling på Strømmen Storsenter
Utstilling på Strømmen Storsenter Foto: Vidar Thorsvik

Sentralt i Strømmen Storsenter finner du en liten inspirerende oase hvor DNT har rigget til en utstilling for alle dem som trenger inspirasjon til sin neste turopplevelse. Tar du turen?

- Strømmen Storsenter, som er en del as Thon Gruppen, tok kontakt i anledning Olav Thon sin fødselsdag, forteller styreleder Vidar Thorsvik. - Sammen med DNT sentralt ble det gjort tilgjengelig en utstilling som skulle inspirere alle de som i disse dager har fått sommerferien på hjemlige trakter.

Historie og inspirasjon i fin kombinasjon

Vi går inn i utstillingsområdet. På utsiden er det store plakater med DNT sine samarbeidspartnere som setter turtips i fokus. Inne møter vi mange små elementer. - Vi har hengt frem ulike effekter fra turlivet, forteller Thorsvik som viser oss omkring. Her er det kart, fiskestenger, kaffekjeler, turmat og kompass. Også den velkjente T-en er på plass. Og historiske plakater. - En av de fineste tingene med DNT er historikken, sier Thorsvik og sammen studerer vi en plakat som forteller om T-merking helt tilbake til 1868 og begynnelsen av DNT. - I dag opplever vi at folk står i kø for å kunne gå på merkekurs, forteller han og viser til at frivilligheten i DNT er deres sterkeste kort.

Mye interesse for hengekøyer

- Årets hotteste trend er nok hengekøyer, forteller Thorsvik og holder frem en knallgul TicketToTheMoon hengekøye og viser hvordan den brukes. - Det er utrolig lett, alt man trenger er en køye, noen stropper og gjerne en myggnetting - i alle fall i år hvor det er en del mygg, smiler Thorsvik. Fra DNT Butikken på nett har man fremdeles noen igjen, men det tynnes ut. Mange vil henge seg ut på tur.

Mange frivillige må bli flere

- Å være frivillighetssentral i turlaget er ingen enkel jobb, når man har så ambisiøse lederskikkelser som i Lørenskog Turlag, forteller frivillighetsansvarlig Jørn Larsen da vi tar kontakt. Vi har vel rundt 50 stk i dag, men ser at vi trenger flere på alle områder - Barnas Turlag, Informasjon og kommunikasjon, Turledere, Hyttevakter osv. - Jeg håper folk lar sommeren inspirere dem til å bli med til høsten, sier Larsen som selv er en aktiv turgåer og fotograf.


Utstilling på Strømmen Storsenter
Utstilling på Strømmen Storsenter Foto: Vidar Thorsvik