Spikk en stav da vel

Å spikke en stav er et rimelig og godt alternativ til dyre gåstaver
Å spikke en stav er et rimelig og godt alternativ til dyre gåstaver Foto: Tore Lybekk

Jeg har et par faste «turvenner». Det er støvlene, sekken og vandrestaven.  Jeg har lyst til å slå et slag for staven, forteller skribent og styremedlem Tore Lybekk.

av Tore Lybekk (styremedlem DNT LT)

Jeg har god balanse og sterke knær, men velger allikevel å bruke stav. Vi var nylig og gikk i fjellet.  Det var en flott rute med utsikt, smale stier i bratte lier og kryssing av bekker og små elver. Det var ulendt og gikk mye opp og ned. Staven var til nytte hele tiden.  Den gav støtte når trinnene nedover ble lange  Den var stødig plassert mellom steiner når jeg krysset bekker og den var der når jeg i bratte oppstigninger trengte litt ekstra støtte. 

Staver selges i alt av sportsbutikker fra 600-700 kroner og opp til 2000 kr for et par.  De er lette, sterke og moderne.  Min stav kostet ca 50 kr.  Jeg    benyttet en «2 tom 2» fra Maxbo og brukte en kveld på å spikke den til passende form.  Håndtaket er passformet min egen hånd og lengden slik jeg vil ha den.  Så «pyntet» jeg den ved å flammebehandle og lakke den.  Den er unik, billig og sterk, og en fin samtalestarter. Spikk en stav da vel. 

Staver kan være gode turvenner slik som her på fottur gjennom Skarvheimem
Staver kan være gode turvenner slik som her på fottur gjennom Skarvheimem Foto: Julie Maske