Trilleturlag med støtte fra lokalt næringsliv

Lørenskog Turlags Trilleturlag er et populært gratis tilbud i Lørenskog
Lørenskog Turlags Trilleturlag er et populært gratis tilbud i Lørenskog Foto: Ida Hjørring-Einum

Trilleturlaget fikk nylig en hyggelig julegave. DNT Turbo luer til alle deltakerne på en av deres ukentlige turer. -Som lokal bedrift i Lørenskog synes jeg det er viktig å stille opp for gode frivillige tilbud, sier CrossFit Lørenskog leder Mathias Hauger.

Lørenskog Turlag, en del av DNT Oslo og Omegn, vant nylig Lørenskog sin Frivillighetspris. En av tilbudene som ble nevnt er Trilleturlaget, et populært aktivitetstilbud til foreldre i permisjon. Hver tirsdag møtes man med barnevogn for å ta noen fine turer i det fri. Vi møter dem under siste tur for året, 22. desember.

- Trilleturlaget tiltrekker seg nybakte foreldre fra hele kommunen, forteller en av ressursgruppemedlemmene, Ida Hjørring-Einum. Sammen med en engasjert gjeng av frivillige har man klart å holde aktiviteten gående gjennom Covid-19 tiden. - DNT har gode systemer og retningslinjer vi følger, blant annet obligatorisk påmelding dagen før forteller Hjørring-Einum. 

Næringsliv og frivillig sammen

Gjennom året har Lørenskog Turlags Trilleturlag hatt godt samarbeid med Veiviseren på Lørenskog Hus som er et fint og praktisk samlingspunkt. Nå stiller også annet næringsliv opp. - Vi ønsket å gi initiativtakerne bak dette flotte tilbudet en takk for innsatsen og tenkte det kunne være hyggelig med en liten gave før jul, forteller Mathias Hauger som er daglig leder for CrossFit Lørenskog, en uavhengig terningsaktør i Lørenskog. - Flere av våre medlemmer er foreldre i permisjon og vi har fått tilbakemelding på at Covid-19 situasjonen har vært ekstra utfordrende etter at mange tilbud ble stengt, forteller han. Selskapet, som holder til innerst i Industriveien, har selv hatt egne dagtilbud for trening for nybakte foreldre der barna kan bli med.

I tillegg til Trilleturlag har også CrossFit Lørenskog tilbud til nybakte foreldre
I tillegg til Trilleturlag har også CrossFit Lørenskog tilbud til nybakte foreldre Foto: M. Hauger

- Timene hvor foreldre og barn kan trene sammen har vært svært populære, og vi håper selvsagt at disse kan starte opp igjen så snart som mulig. I mellomtiden er det viktig å utvide tilbudet til denne gruppen, forteller Hauger som selv er oppvokst på Lørenskog og har et nært forhold til mange av de frivillige organisasjonene her.

Trilleturlaget gir opplevelser for liten og stor
Trilleturlaget gir opplevelser for liten og stor Foto: Ida Hjørring-Einum

Det blir et bredt tilbud til mange grupper også gjennom 2021, forteller leder for Lørenskog Turlag, Vidar Thorsvik. Sammen med over 60 frivillige tilbys det turer både på dagtid, kveldstid og i helgene. - I tillegg har vi jo mye interesse for å booke våre hytter i Østmarka slik som Røyrivannskoia, Stallen og Fiskelaushytta, forteller Thorsvik. Sistnevnte hytte er jo tilgjengelig med barnevogn og sykkel og blitt en attraktiv løsning for familier som kunne tenke seg en liten utflukt og overnatting for å bryte opp livet på hjemmekontoret.- DNT sitt bookingsystem via UT.no gjør jo at folk kan bestemme seg torsdag kveld og være på plass på en av våre hytter fredag for en hyggelig og annerledes helg, forteller Thorsvik som gjennom stort frivillig engasjement har klart å holde hyttene åpne gjennom ekstra renhold og nye rutiner i disse utfordrende tidene.

Lørenskog Trilleturlag på tur
Lørenskog Trilleturlag på tur Foto: Ida Hjørring-Einum

- Vi kommer til å fortsette å støtte opp under frivilligheten, forteller Mathias Hauger i CrossFit Lørenskog. Alle våre medlemmer er jo stort sett fra Lørenskog og treningsgjengen på omlag 100 medlemmer er blitt en liten familie som ønsker å bidra. Han forteller at det nylig ble organisert en «fund raiser» (innsamlingsaksjon) hvor medlemmene betalte for kurs og pengene gikk uavkortet til et lokalt formål i Lørenskog. - CrossFit har som bevegelse lange tradisjoner for å delta i samfunnslivet, og jeg mener vi bør ha samme mål også her i Lørenskog, sier Hauger.  Og intet er bedre for samfunnet enn om vårt treningstilbud til nybakte foreldre kan komplimenteres med frivillige tilbud slik at det er et bredt spekter av muligheter for denne gruppen, avslutter han.


DNT Turbo lue
DNT Turbo lue Foto: Ida Hjørring-Einum