Stor interesse for nærturer

Nærturer med Lørenskog Turlag er populært
Nærturer med Lørenskog Turlag er populært Foto: Ingunn B Fjeld

Østmarka og omegn har mye å by på. Nærturer med Lørenskog Turlag er populære aktiviteter flere ganger i uken.

- Kjempestas å være på tur igjen, sier en fornøyd turleder, Ingunn B. Fjeld etter fullført nærtur til Styggvann. Denne flotte maiettermiddagen har nærmere 20 personer meldt seg på og ledes inn i grupper som er store nok til å sikre smittevern. - I dag kjører vi to grupper og har med tre turledere sier Fjeld. - Og 1-meter’n er på plass, smiler hub.

Det er tydelig at de fremmøtte er fornøyd med dagens tur som varer i underkant av 2t 30 min. - Jeg synes det er veldig god stemning på disse turene, sier en av deltakerne, - kjekt å se mange på fellestur igjen, avslutter hun.

Selv om aldersgruppen 40 til 60 er fremtredende, så er der mange ulike personer med. - Noen blir med for det sosiale og er minst like godt kjent som våre turledere. Andre er med for å oppleve nye steder, forteller styreleder Vidar Thorsvik. Sammen med i underkant av hundre frivillige er han leder for Lørenskogs største frivillige organisasjon. - Jeg ser nå at vi trenger flere turledere og oppfordrer alle som har DNT turlederutdanning til å melde seg og selvsagt også de som kunne tenke seg å ta slik kursing, avslutter Thorsvik.

DNT Lørenskog Turlag sine nærturer er åpne for både DNT medlemmer og ikke-medlemmer. Antallet turer og aktiviteter avhenger av medlemsmassen så kom deg ut og meld deg inn