Fem nye nærturledere

Nærturlederkurs ved Skullerudstua.
Nærturlederkurs ved Skullerudstua. Foto: Helene Lillekvelland

Nærturene våre er veldig populære. Nå har vi fått enda flere nærturledere som kan ta med medlemmer og andre turglade med på tur i marka.

Onsdag kveld deltok flere av våre frivillige på nærturlederkurs på Skullerudstua og området rundt. DNTs nærturlederkurs er et praktisk kurs som kvalifiserer til å lede kortere dagsturer i områder hvor nærturleder er lokalkjent.

- På kurset lærte vi blant annet om turplanlegging og risikovurdering. Vi lærte også om rollen som turleder, forteller Helene Lillekvelland, som var en av våre lokale deltakere.

Kurset ble arrangert av DNT Oslo og Omegn og vår egen Stig Solberg var en av kursholderene.

- For å kunne opprettholde det store og varierte turtilbudet er DNT Lørenskog Turlag avhengig av at noen av våre frivillige tar kurs og utdanner seg til turledere. Det er turlederne som sørger for at deltakere på turer og aktiviteter kommer trygt og godt frem, og bidrar samtidig til å formidle naturopplevelser for livet, sier Stig.

I går kveld kunne vi gratulere og ønske fem nye nærturledere velkommen, etter et vel gjennomført kurs på Skullerudstua.

Alle fikk prøve seg på å lede tur i området rundt Skraperudtjern.
Alle fikk prøve seg på å lede tur i området rundt Skraperudtjern. Foto: Helene Lillekvelland

Etter en teoretisk gjennomgang fikk alle prøve seg på turlederrollen i praksis. Deltakerne fikk da utdelt hver sine etapper på et kart, og fikk i oppdrag å lede resten av gruppa på tur.

- Det er veldig fint å få prøvd seg litt i praksis. Da opplever man kanskje noen åpenbare ting som er lett å glemme i et kurslokale. For eksempel fikk vi kjenne litt på det å gå tur i et område hvor det også ferdes mange andre samtidig, både til fots og på hjul. Det er jo en veldig realistisk øvelse for oss som har Østmarka som «hjemmebane», sier Helene.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på høstprogrammet så fort ferien er over. Lørenskog turlag vil arrangere fire nærturer i uken. Da er det godt vi har fått med flere nærturleder på laget!

Nyutdannede og glade nærturledere.
Nyutdannede og glade nærturledere. Foto: Stig Solberg