Velkommen til Friluftsskolen (UKE 25)

Friluftsskolen i Lørenskog er et samarbeid mellom DNT og Lørenskog Kommune og avholdes på Losby.
Friluftsskolen i Lørenskog er et samarbeid mellom DNT og Lørenskog Kommune og avholdes på Losby. Foto: Friluftsskolen.no

Kjære foresatte til barn påmeldt Friluftsskolen 2021 i Lørenskog i uke 25. Sommerferien nærmer seg, og vi håper barnet ditt ser fram til fem dager med mye aktivitet og moro sammen med oss.

Friluftskolen er et samarbeid med Lørenskog Kommune og Lørenskog Turlag, det vil være mellom 5-8 aktivitetsledere til stede hver dag. Alle aktivitetslederne er håndplukket og har relevante kurs for denne uken, flere studerer Friluftsliv. Alle aktivitetslederne har politiattest.

Robin er deres kontaktperson for Friluftsskolen. Robin er 29 år og studerer friluftsliv på Norges Idrettshøgskole. Ellers liker han kampsport, kano- og kajakktur. Han har både førstehjelpskurs og livredningskurs. Robin kan nås på telefon 977 81 284. Dersom barnet ditt blir forhindret fra å møte en av dagene, ønsker vi at du sender en SMS til Robin. 

Viktig før vi møtes

Vi vil ordne skiutstyr på SNØ til alle barna og trenger derfor å vite størrelser på forhand, slik at alt står klart når vi kommer. Fyll ut følgende skjema med navn på barnet, skostørrelse, vekt og høyde.
SKIUTSTYRSREGISTRERING

Frist: 15. juni.


Viktig under Friluftsskolen

Oppmøte er utenfor Losby besøksgård kl 9 hver dag. Eventuelt kan barna møte opp rett etter bommen på Sørlihavna (google maps), senest kl 8.15, og slå følge med aktivitetsledere til Losby. De som evt møter på Sørlihavna bør sykle.  Aktivitetslederne vil ha på seg røde DNT vester. 

Øvrig program finnes nederst. Det kan komme endringer, som f. eks vil vi bytte rundt på aktivitetene dersom det er meldt dårlig vær.


Annet å huske på:

  • Spis en god frokost! Vi vil stille med lunsj hver dag, drikke må alle ta med selv. Fint om barn med allergier er bevist på dette selv, om ikke foretrekker vi at de har med egen lunsj.
  • Husk å smøre med solkrem hver dag, selv om solen ikke skinner. Send med solkrem også, så skal vi minne barnet på å smøre seg utover dagen.
  • Ta med badetøy og håndkle. Det vil være muligheter for bading hver dag.
  • Når vi skal på SNØ er det minus 4 GRADER INNE!! Pakk derfor med varme klær som vinterklær. Det føles som minus 8 grader så ha på deg 3 lag, ull/superundertøy, fleece og ytter jakke ytterst.


Vi vil ta bilder underveis som vi tenker å dele med dere foreldre fortløpende, evt i etterkant. Vi vil derfor opprette en lukket gruppe på Facebook for dette. Om det er noen som har innvendinger eller spørsmål kan du kontakte oss på lorenskogturlag@dnt.no


Noen av bildene kan bli brukt i etterkant i våre kanaler, vi vil da passe på at ansikt ikke vises på disse bildene. 

Ordensregler

Vær høflig, hjelpsom og omgjengelig. Vi forventer at du hjelper til på Friluftskolen. En del arbeidsoppgaver blir delt ut og utført i fellesskap. Derfor må du regne med at du kan bli pålagt noen plikter som bæring av fellesutstyr, rydding etter aktiviteter etc.


Spesielt for DNT-arrangement i sommer

De ansvarlige på Friluftsskolen har fått innføring i DNTs Covid-19 smitteverntiltak og som deltaker på våre aktiviteter kan du være trygg på at arrangementet vil gjennomføres i henhold til gjeldende smittevernregler.


Friluftskolen kategoriseres som et arrangement av typen sommerskole for barn under 20 år. Deltakerne må forvente å dele spisebord, kano og minibuss med andre i gruppa.

Merk at smitteverntiltakene kan bli endret avhengig av nye beskjeder fra myndighetene. Det er viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før barnet deltar på Friluftskolen med DNT. Vi vil dele ut små flasker med antibac til alle barna.


Har dere spørsmål?

Om det er noe dere lurer på før vi setter i gang så når dere oss på e-post: lorenskogturlag@dnt.no

Vi gleder oss til fine dager og ønsker at barna skal komme hjem glade og fulle av opplevelser, men også slitne og trøtte etter mye frisk luft, mange inntrykk.


Med vennlig hilsen

Lørenskog turlag
lorenskogturlag@dnt.no

lorenskog.dntoslo.no

Program

Vi vil denne uken ha fokus på allemannsretten, søppel i naturen, snakke om å lage bål og lære å sette opp presenning/tarp.
Mandag

kl 09.00

Oppmøte og registrering Informasjon om dagens opplegg

kl 09.15

Kanotur, vi klargjør utstyr og legger ut på tur

kl 11.00

Matlaging og matpause

kl 14.45

Opprydding, avslutning og registrering

kl 15.00

Vel hjem
Tirsdag

kl 09.00

Oppmøte og registrering Informasjon om dagens opplegg

kl 09.15

Topptur

kl 11.00

Lunsj

kl 14.45

Opprydding, avslutning og registrering

kl 15.00

Vel hjem
Onsdag

kl 09.00

Oppmøte og registrering Informasjon om dagens opplegg

kl 09.15

Kart og kompass

kl 11.00

Matlaging og matpause

kl 12.00

Besøke fjøset

kl 14.45

Opprydding, avslutning og registrering

kl 15.00

Vel hjem
Torsdag

kl 09.00

Oppmøte og registrering Informasjon om dagens opplegg

kl 09.15

Allemannsretten og SNØ

kl 11.00

Matpause

kl 14.45

Opprydding, avslutning og registrering

kl 15.00

Vel hjem
Fredag

kl 09.00

Oppmøte og registrering Informasjon om dagens opplegg

kl 09.15

Badetur til Mønevann

kl 11.00

Matlaging og matpause

kl 14.30

Utdeling av diplomer og avslutning

kl 15.00

Takk for nå!

Slik kommer du til Losby Besøksgård (Google Maps) / DNT Lørenskog Turlag:

Ta Riksvei 159 mot Lørenskog og Lillestrøm. Hold deg i høyre fil mot Losby, Finstad, Skårer og Kjenn. Ved avkjøring fra Riksvei 159 kommer man til en rundkjøring. Kjør rett frem i rundkjøringen og følg deretter skilting mot Losby.

OBLIGATORISK HELSEBEKREFTELSE
Alle barn som skal delta må ha levert skjema for helsebekreftelse. Ikke gjort det ennå? Fyll ut skjema her.