Flere turledere i laget

Navigasjonstrening i Lillomarka
Navigasjonstrening i Lillomarka Foto: Steinar Lauritzen

Forrige helg var to av våre nærturledere på grunnleggende turlederkurs. Etter en helg med tett program og mye ny lærdom er de nå klare for å ta med flere folk ut i naturen.

Lørenskogs utsendte "vrikket foten" på tur. Heldigvis hadde kursdeltakerne lært hva man skulle gjøre i en slik situasjon.
Lørenskogs utsendte "vrikket foten" på tur. Heldigvis hadde kursdeltakerne lært hva man skulle gjøre i en slik situasjon. Foto: Steinar Lauritzen

Etter grunnleggende turlederkurs, kan man lede turer i lavlandet, med eller uten overnatting. På kurset ble det trent på navigering og på rollen som turleder. Det var også lagt inn trening på hva man skal gjøre dersom det skulle skje en ulykke eller dersom ting ikke går helt etter planen.

Kurset ble holdt i Lillomarka og kursdeltakerne var innkvartert på Nydalshytta for anledningen. Kurset består av både teori og praksis. Fredag var det rett på med teori, mens både lørdag og søndag var det kombinert teori og praksis med fine turer i Lillomarka.

Lørdag ledet deltakerne hverandre rundt i nærområdet rundt Nydalshytta. Denne dagen var kart og kompass i fokus. I lunsjen vartet kursholder Steinar Lauritzen opp med kanelboller på bål. Utover ettermiddagen ble det særdeles karakterbyggende vær, så det var nok veldig lurt å få løftet blodsukkeret litt før tur.

Søndag var det duket for langtur. Da gikk turen til Granberget. Denne dagen trente deltakerne på turledelse på alle mulige måter. Inkludering, navigering, forsvunnede turdeltakere og skader, var noen av temaene på agendaen.


Kurset ble arrangert av DNT Oslo og omegn og det var totalt fem deltakere på kurset. En ivrig kursgåer dette året er Helene Lillekvelland. Etter å ha tatt aktivitets- og nærturlederkurs tidligere i år, toppet hun sesongen med å bli grunnleggende turleder.

-Vi er en liten gjeng som har kommet til litt etter oppstarten av turlaget og som nå har fått tatt noen kurs. Det er ekstra gøy å engasjere seg når man er flere, samtidig som man har noen å sparre med i etterkant av kursene. Faktisk så skulle vi vært dobbelt så mange fra Lørenskog på kurset denne helga, men to måtte dessverre melde forfall i siste liten, forteller Helene.

Utsikt mot Barlindåsen fra Granberget
Utsikt mot Barlindåsen fra Granberget Foto: Helene Lillekvelland

Helene anbefaler alle som er interessert i friluftsliv om å melde seg som frivillig i DNT. Synes du det høres interessant ut å bli turleder eller engasjere deg i turlaget? Ta kontakt med oss på lorenskogturlag@dnt.no, så hjelper vi deg videre!

Blide turledere med kursbevis i sekken omkranser kursholder Stig E. Roberg foran Nydalshytta.
Blide turledere med kursbevis i sekken omkranser kursholder Stig E. Roberg foran Nydalshytta. Foto: Steinar Lauritzen