Vellykket ferskingkurs

Fornøyde deltakere på ferskingkurs.
Fornøyde deltakere på ferskingkurs. Foto: Tore Lybekk

Helgen 28 - 29. august inviterte DNT Lørenskog turlag og Lørenskog speiderkrets til ferskingekurs for innvandrerfamilier. Ferskingkurs er et introduksjonskurs i friluftsliv for de som har null eller liten erfaring med norske naturopplevelser. Kurset gir deltakerne opplæring i blant annet lover og regler for bruk av naturen, kart og kompass, bekledning, bålregler og matlaging på tur.

Det var 5 familier som ble med på kurset. De voksne fikk kurs sammen med DNT mens barna ble med speiderne på aktiviteter i skogen.

Det var en spent gjeng som møtte på parkeringsplassen ved Ekerud lørdag morgen. Første oppgave ble delt ut med en gang, gå alene til Lintjern, en fin liten tur på 700 meter. Vel fremme ved Lintjern ble de møtt av kursleder Elise fra DNT samt speiderne. Gruppene ble skilt og kurset startet. 

Lørdag formiddag var det lover og regler for bruk av marka, samt kart og kompass som stod på timeplanen. Deretter ble det en liten tur for å praktisere kart og kompass før lunsj. Lunsjen bestod av Real turmat. Det var en ny opplevelse for de fleste. 

Primus er kjekt på tur!
Primus er kjekt på tur! Foto: Tore Lybekk

Etter lunsj var stod bekledning på timeplanen. Hvordan skal man kle seg på tur, og hva skal man ha i sekken. Dagen ble avsluttet med pinnebrød med sukker og kanel og en kaffekopp.

Søndagen startet vi med kaffe og kanelboller som var bakt på restene av pinnebrøndet. Dagens hovedtema var matlaging og bruk av primus. På menyen stod kebab, og Elise hadde gjort gode forberedelser, så maten smakte fantastisk. Her var det varianter for en hver gane og ethvert kosthold.

Forberedelser til bål.
Forberedelser til bål. Foto: Tore Lybekk

Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode og samtlige gav uttrykk for at det hadde vært en fin helg som hadde gitt de trygghet til å ta turen på egen hånd neste gang, eller bli med på noen av DNTs arrangementer. Vi håper på å kunne gjenta suksessen til våren! 

Skrevet av Tore Lybekk 29. september 2021