Kom deg ut-dagen - 6. feb 2022

Kom deg ut-dagen arrangeres i Lørenskog og over hele landet
Kom deg ut-dagen arrangeres i Lørenskog og over hele landet Foto: Line Hårklau

Velkommen til Kom deg ut dagen 2022! Vi markerer denne nasjonale turdagen med flere arrangementer i Lørenskog og omegn.  Flere rusleturer fra Rådhuset, aktivitetsdag på Losby og skitur til Mønevann! 

Nå er det snart klart for en ny Kom deg ut-dag med DNT. Dette er Norges nasjonale turdag, med arrangementer over hele landet. Vi i Lørenskog Turlag, en avdeling av DNT Oslo og Omegn, inviterer til turer og aktiviteter i nærmiljøet for familier og andre som har lyst til å være med på en fin utedag, og oppfordrer alle til å komme seg ut på tur denne søndagen. 

DNT arrangerer Kom deg ut-dager to ganger hvert år, vinterdagen er første søndag i februar og høstdagen er første søndag i september. - Vi har god tradisjon med å arrangere ulike aktiviteter i forbindelse med de årlige Kom deg ut-dagene i DNT sin regi. I Lørenskog har vi både hatt aktivteter i Rådhusparken og på Losby. I år velger vi å spre arrangementene utover i mindre arrangementer, forteller leder for Barnas Turlag, Annette Skillingsås.

Kom deg ut-dagen handler først og fremst om å komme seg ut! Uansett om det er på en av våre arragnementer eller ikke. Vi oppfordrer altså alle til å ta eget ingativ på denne dagen å komme seg ut! Her er noen av arrangementene i Lørenskog og omegn.

Rusletur fra Rådhuset

Kom deg ut-dagen gleder jeg meg til å samle en gruppe til en tur fra Lørenskog Rådhus (Hasselveien 6, 1470 Lørenskog), forteller den erfarne turlederen, Håvard Larsen. - Jeg tenker at turen vil ta 3 til 3,5 timer inklusiv rastestopp, forteller Larsen som avslører at det vil avhenge av vær og føreforhold om turen inn i Haneborgåsen eller en annen løype. Turen klassisifiseres som enkel og passer derfor for de fleste, avslutter han. Ingen forholdspåmelding, men turleder vil samle informasjon for smittesporing ved turens oppstart.

https://www.dnt.no/aktiviteter/141198/906385/

Tur til Mønevann med Barnas Turlag

Kom deg ut-dagen skal være til glede for både store og små. Parker på Sørlihavna eller på Losby Utfartsparkering (1 eller 2) og bli med Barnas Turlag på en hyggelig rusletur inn til Mønevann. Pakk sekken med godsaker og nyt friluftslivet sammen med andre barnefamilier. Arrangementet er gratis, men husk å melde deg og din familie på ved å følge linken, ettersom korona gir begrensninger på arrangementet. 

https://www.dnt.no/aktiviteter/141050/906165/

Kortere tur Fra Rådhuset

Kom deg ut-dagen er for absolutt alle, inkludert dere som bare vil ta en liten og rolig tur fra Rådhuset. Vi møtes ved Rådhuset og går langs Robsrudskogen, videre til Postterminalen, langs Ellingsrudelva og tilbake til Rådhuset langs Langvannet. Husk brodder/piggsko hvis føret tilsier det. Turen er helt gratis og passer for alle! Ingen forholdspåmelding, men turleder vil samle informasjon for smittesporing ved turens oppstart.

https://www.dnt.no/aktiviteter/141199/906386/

Skitur til Mønevann

Hvis du heller har lyst til å gå på ski på kom deg ut-dagen, er det ikke noe grunn til at vi ikke kan få til det! Oppmøtested er Sørlihavna, litt etter bommen. Der vil dere møte tureldere i røde vester som skal være med dere hele turen. Turen går først og fremst til Mønevann men hvis gruppa ønsker, kan det avtales å gå lengre. Denne turen er enkel og passer for voksne. Ingen forholdspåmelding, men turleder vil samle informasjon for smittesporing ved turens oppstart.

https://www.dnt.no/aktiviteter/141201/906388/    


DNT Tilrettelagt fra Mariholtet P

Vil du være med på en hyggelig vintertur, kjenne den friske lufta og bållukten, og være sammen med andre i et turfellesskap? Denne turen går fra Ellingsrud og inn til et koselig, rødt hus i skogen ved Bråtan i Østmarka. Dette er en tur primært for mennesker med funksjonsnedsettelser (syns-, hørsels-, og bevegelsesnedsettelser), og man er hjertelig velkommen til å melde på familie, barn eller venner. 

https://lorenskog.dntoslo.no/aktiviteter/140514/905393/Foto: Nicolaas Kuipers