DNT LAVTERSKEL

Lette turer på vei er del av lavterskeltilbudet i Lørenskog
Lette turer på vei er del av lavterskeltilbudet i Lørenskog

DNT Lørenskog har valgt å ha fokus på lavterskel innenfor sitt eksisterende tilbud. Nedenfor er noen eksempler på hvordan vi jobber med tilrettelegging som del av vår virksomhet.

LAVTERSKEL TURER

Annen hver uke tilbyr vi Aktiv i 100 turer som går fra Veiviseren i Lørenskog og på vei i området rundt i Lørenskog. Disse turene er kortere enn våre vanlige turer på dagstid og er gode for personer som har behov for en enklere tur. Vanligivis ender vi opp til en hyggelig kopp kaffe på Lørenskog Hus.

LAVTERSKEL HYTTE

DNT er stolte over å ha åpnet Fiskelaushytta i 2019. Denne hytten er en lavterskelhytte på flere måter - den er tilgjengelig fra skogsbilvei slik at man kan søke kjøretillatelse eller nå frem til fots, på (el-) sykkel og med barnevogn. Det er også laget muligheter for å få frem barnevogner og sykler helt frem til hytten, selv om hytten i seg selv ikke er tilrettelagt for rullestol.

LAVTERSKEL VEILEDNING

I DNT Lørenskog er det mange som tar kontakt for å få gode tips for turer og steder hvor det er tilrettelagt for ulike grupper i kommunen. 

Vi i styret prøver så langt det kan la seg gjøre å gi tips og råd om dette. Se kontaktopplysninger under styresidene.

Fiskelaushytta har høy tilgjengelighet fra skogsvei og ett av lavterskeltilbudene til Lørenskog Turlag
Fiskelaushytta har høy tilgjengelighet fra skogsvei og ett av lavterskeltilbudene til Lørenskog Turlag Foto: Lørenskog Turlag